T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / SİNCAN - Yenikent Ahmet Çiçek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ahmet ÇİÇEK

Okulumuza ismini veren Ahmet ÇİÇEK kimdir?

1931 yılında Yozgat merkeze bağlı Musabeyli Boğazı Köyü´nde doğan Ahmet ÇİÇEK, ilkokulunu başarılarla dolu hayatına gözlerini açtığı bu köyde okumuştur. Daha sonra Kayseri Pazarören Köy Enstitüsü´nü başarıyla bitirmiş ve 1949 yılında Ankara Yenimahalle Yuva Köyü İlkokulunda eğitim neferi olarak göreve başlamıştır. Öğretmenliğinin ilk tecrübelerini kazandığı bu köyde 8 yıl çalıştıktan sonra, 1957 yılında Sincan Akçaören Köyü İlkokulu´na atanmıştır. Bu okulda 16 yıl emek verdikten sonra 1973 yılında Yenikent İlköğretim Okulu´na müdür olarak atanan Ahmet ÇİÇEK, eğitime yapacağı hizmetleri bundan sonra idareci olarak sürdürmüş ve 1993 yılında kendi isteği ile emekli olmuştur. 44 yılını eğitime adayan Ahmet ÇİÇEK 12.04.2000 tarihinde vefat etmiştir.

Ahmet ÇİÇEK, meslek yaşantısı boyunca çalıştığı kurumlardaki ve özel yaşamındaki düzenliliğiyle, disipliniyle, örnek kişiliğiyle bulunduğu çevrelere model olmuştur. Bu nedenledir ki, Ankara´da bulunan ilköğretmen okulu öğrencileri, yöneticileri tarafından "örnek öğretmen" olarak adlandırılan Ahmet ÇİÇEK´i her yıl okulunda ziyaret etmişlerdir.

Aylıkla ödüllendirilen, çok sayıda teşekkür ve takdir belgesi alan Ahmet ÇİÇEK, 1980 yılında Türk Eğitim Derneği Bilim Kurulu tarafından eğitim hizmet ödülü ile ödüllendirilmiş ve 1981 yılında da Ankara´da Yılın Öğretmeni seçilmiştir.

Öğretmenliğin yanı sıra aldığı eğitimin gereği olarak tarım ve hayvancılıkta da örnek çalışmaları olmuş, buna istinaden, ziraat odaları tarafından "örnek çiftçi" seçilmiş ve tarımsal faaliyetleri incelemek üzere İsrail´e gönderilmiştir.

Yeni yetişen öğretmen adaylarına gösterilmek üzere, Milli Eğitim Bakanlığınca "bir köy öğretmeninin örnek çalışmaları" konulu filminin çekimlerinde Ahmet ÇİÇEK´in çalışmaları örnek olarak alınmıştır.

 

12-02-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.02.2018 - Güncelleme: 08.05.2023 10:00 - Görüntülenme: 4721
  Beğen | 13  kişi beğendi