OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Temeli 2003 yılında atılan okulumuzun inşaatı, 2005 yılının Ağustos ayında tamamlanmıştır. Okulumuz 2005–2006 Eğitim Öğretim yılında  41 Kız 184 erkek öğrenci olmak üzere toplam 225 dokuzuncu sınıf öğrencisi ile eğitime başlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın EFİKAP 2 projesinin 16 derslikli bina tipinde lise modeli olarak yapılan okulumuz sonradan Endüstri Meslek Lisesine dönüştürülmüştür. Okulumuzun derslik sayısının yetersiz kalması nedeniyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan yazışmalar sonucunda okul içerisinde dersliğe dönüştürülmesi uygun alanların tadilatı yapılarak dersliğe dönüştürülmüş  ve derslik sayımız 21’e çıkarılmıştır.

Okulumuzda,2005-2006 Eğitim Öğretim döneminde Elektrik, Elektronik ve Bilgisayar olarak açılan üç bölümümüz 2006-2007 Eğitim Öğretim yılında MEGEP kapsamında gerçekleştirilen proje kapsamında Elektrik Elektronik Teknolojileri alanı ve Bilişim Teknolojileri Alanına dönüştürülmüştür.2007-2008 Eğitim Öğretim yılında Anadolu Teknik Lisesi açılmış ve Bilişim Teknolojileri Alanına ilk öğrencileri alınmaya başlanmıştır. 2008-2009 Eğitim Öğretim yılında Anadolu Teknik Lisesi Bünyesinde Elektrik Elektronik  Teknolojileri Alanı ilave edilmiştir.

2007-2008 Eğitim Öğretim yılında Tam Gün Tam Yıl uygulamasına geçilmiş ve aynı yıl  Mesleki Kurslar verilmeye başlanmıştır.2009-2010 Eğitim Öğretim yılında Tam Gün Tam Yıl kapsamında Elektrik Elektronik Tek. Alanı ve Bilişim Tek. Alanında Mesleki Açık Öğretim Lisesi yüz yüze dersleri verilmeye başlanmıştır.

2005 yılında YENİKENT ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ olarak anılan okulumuz 2006 yılında YENİKENT AHMET ÇİÇEK ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ olarak, 2007 yılında ise Anadolu Teknik Lisemizin açılmasıyla birlikte YENİKENT AHMET ÇİÇEK ANADOLU TEKNİK LİSES VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ , 2008-2009 Eğitim Öğretim yılında Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü’nün genelgesi ile YENİKENT AHMET ÇİÇEK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ, son olarak da 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında MEB okul çeşitliliğinin azaltılması kapsamında Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı olarak YENİKENT AHMET ÇİÇEK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ  olarak isimlendirilmiştir.

Okulumuzun alanlarından birisi olan  Bilişim Teknolojileri Alanının altında Yazılım Geliştirme, Ağ işletmenliği ve Siber Güvenlik  dallarında eğitim verilmektedir. Bir diğer alanımız olan Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanının altında Elektrik Tesisatları ve Dağıtım, Endüstriyel Bakım Onarım, Elektronik Haberleşme dallarında eğitim verilmektedir.

Okulumuzun  22 adet derslik ve 18 adet alan atölyesi bulunmaktadır. Okulumuz; 5 yönetici , 74 öğretmen ve 851 öğrenci ile eğitim öğretime  devam etmektedir.

Yayın: 04.12.2012 - Güncelleme: 15.08.2023 15:14 - Görüntülenme: 4172